Kamperen aan de Belgische kust

Kamperen is op zich natuurlijk al een heerlijke manier om je vakantie door te brengen maar kamperen aan de Belgische kust is extra genieten. Kilometerslange stranden, prachtige duinen en gezellige boulevards, dat is pas écht vakantie vieren.

De provincie West-Vlaanderen

De Belgische kustlijn ligt in de provincie West-Vlaanderen en in deze provincie vind je een heleboel uitstekende campings. Het is een ideale bestemming voor een vakantie niet ver van huis maar wel met dat speciale gevoel dat je alleen in het buitenland krijgt.

In West-Vlaanderen valt veel meer te doen dan alleen liggen aan het strand, zo is de natuur er prachtig en ideaal voor wandelen en fietsen, de badplaatsen zijn levendig en de restaurants bieden heerlijke verse gerechten waardoor je het Bourgondische leven echt kunt proeven. Ook zijn er musea, themaparken voor kinderen en een heleboel leuke winkels en winkelcentra.

Watersport

Watersportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen omdat de mogelijkheden eindeloos zijn, denk aan windsurfen, kitesurfen, zee kajakken, waterskiën, zeilen en duiken bijvoorbeeld. En dan hebben we het nog niet eens gehad over zeevissen en de vele strandsporten, zoals kitebuggy rijden, kitelandboarden en kiting.

Belgische kustlijn

Mooie kustplaatsen

Gezellige kustplaatsen zijn bijvoorbeeld Westende, De Knokke, Blankenberge en Nieuwpoort. Hier kun je heerlijk wandelen over de boulevard, en een bezoekje brengen aan de vele restaurants, cafés, winkeltjes en ijssalons.

De historische plaats Brugge is ook zeker de moeite van een bezoek waard. Het centrum van Brugge bestaat uit prachtige monumentale panden en oude kerken. Brugge wordt vaak het Venetië van het Noorden genoemd, vanwege de vele grachten die door de hele stad heen lopen.

De hele kust aan je voeten met de kusttram

Het bezoeken van de vele gezellige kustplaatsjes kan je gemakkelijk doen met de kusttram die van De Panne naar Knokke loopt en onderweg bij 68 haltes stopt. De tram rijdt het hele jaar door, in de zomer iedere 10 minuten, in het voorjaar en najaar iedere 15 minuten en in de winter iedere 20 minuten. Door de kusttram te nemen hoef je je niet druk te maken over parkeren, files of het vinden van de juiste route.

Campings in overvloed

Aan de Belgische kust liggen ongeveer 25 campings, keuze is er dus genoeg. Sommigen liggen direct achter de duinen in een rustige, natuurlijke omgeving en anderen liggen vlakbij één van de vele mooie kustplaatsen, in een bruisende, levendige omgeving.

De temperatuur aan de Belgische kust ligt in de zomermaanden zo rond de 18 tot 20 graden, een prima temperatuur voor een dagje strand, om een terrasje te pikken, te winkelen of om lekker te gaan fietsen of wandelen. Maar ook in het voorjaar en najaar is het er heerlijk vertoeven, denk aan lekker uitwaaien aan zee en de frisse zeelucht opsnuiven, en daarna gezellig een kop warme koffie drinken in een strandtent met uitzicht over de duinen, de zee en het strand. Zie je jezelf al zitten?